NetSuite – Orderbeheer

Order Management in NetSuite ondersteunt en automatiseert alle stappen van jouw orderverwerking, van offerte tot betaling. Hierdoor kan je jouw klanten sneller bedienen en verbeter je de  klantervaring met je bedrijf. Door de snelle levering en facturatie zullen klanten jouw facturen sneller betalen. Met als gevolg een hogere klanttevredenheid en betere financiële positie van je onderneming.

gear

Verkoop, financiën en logistiek in één

Het order-to-cash-proces is misschien wel het belangrijkste proces van een commerciële onderneming. Met NetSuite kan je de menselijke handelingen hierin verregaand elimineren. Zo kan je fouten voorkomen, je producten sneller leveren en je klanten tussentijds automatisch informeren over de orderstatus. NetSuite maakt dit mogelijk doordat verkoop, financiën en logistiek geïntegreerd zijn in één online omgeving. Goed om te weten dat de omvang van je bedrijf hierbij niet relevant is. De verschillende processtappen voor de orderverwerking kan je namelijk net zo eenvoudig uitsplitsen voor meerdere medewerkers, als dat je ze samenvoegt voor één persoon.

Ga naar video’s Bekijk onze brochure

Versnel je order-to-cash-proces

Je wilt een klant de optimale ervaring bieden tijdens de aankoop. Het proces van offerte tot betaling is daarom ontzettend belangrijk. Een efficiënt proces en real-time informatie op de juiste momenten is van essentieel belang. Of je nu orders via de webshop binnen krijgt of documenten handmatig invoert, NetSuite helpt je om het proces vlekkeloos te laten verlopen.

toon meer over order-to-cash
NetSuite sales cockpit

Optimaliseer het orderbeheer

Bij het aanmaken van een order is veel informatie nodig. Hoe meer informatie er direct voor handen is hoe efficiënter het proces. Je wilt je klant het liefst zo goed mogelijk van dienst zijn. Tijdens het aanmaken van een order wordt er ook weer veel informatie vastgelegd. Deze informatie maakt het mogelijk de levering, facturatie en de betaling te bespoedigen.

toon meer over het optimaliseren van orders

Geavanceerde orderopties

NetSuite biedt nog meer functionaliteit voor de veeleisende gebruiker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om snel orders aan te maken voor matrix artikelen, kun je nog meer uit je klant halen met de upsell manager en regel je abonnementen en facturatieschema’s eenvoudig vanuit de klantorder.

toon meer over geavanceerde orderopties

Orderafhandeling

Orders kunnen sterk van elkaar verschillen. Niet alleen artikelen, aantallen of bedragen wijken af, maar vooral ook de wijze waarop ze afgehandeld moeten worden. Zo hebben sommige orders een hogere prioriteit dan anderen, worden sommige orders rechtstreeks vanuit een leverancier naar de klant verzonden en andere orders speciaal bij de leverancier besteld. Welke afhandeling je ook kiest, NetSuite ondersteunt je optimaal!

toon meer over orderafhandeling
Orders worden automatisch gekoppeld aan beschikbare aantallen. Geautoriseerde medewerkers kunnen hierop afwijken.

Prijzen en promoties

Consistent prijsbeheer en het beheren van kortingen wordt dikwijls als pijnpunt gekenmerkt. NetSuite kan je hierbij helpen. Met een uitgebreid scala aan mogelijkheden op het gebied van prijzen, kortingen en promoties hou je controle. Leg meerdere prijslijsten, klantspecifieke prijzen, valutaspecifieke prijzen, percentages, bedragen en hoeveelheidskortingen vast. Gebruik daarnaast de diverse giftcard en promotie mogelijkheden.

toon meer over prijzen
Overzichtspagina van de promotiemogelijkheden in NetSuite

Retouren en refunds

In een ideale wereld zouden eens geleverde artikelen natuurlijk nooit terugkomen. Helaas is dit niet altijd het geval. Is het afhandelen van retouren en refunds een tijdrovende, onoverzichtelijke bezigheid? NetSuite biedt uitkomst: bepaal onder welke voorwaarden je retouren accepteert, handel omruilacties af en beheer het crediteringsproces. Controleer de staat van artikelen bij retour. Zet verkoopbare artikelen eenvoudig terug op voorraad, handel kwaliteitsproblemen snel af en crediteer daarna conform afspraak het bedrag.

toon meer over retouren

Voordelen
  • Snellere orderverwerking, end-to-end
  • Elimineer menselijke handelingen
  • Realtime inzicht bij orderinvoer
  • Complexe orders eenvoudig invoeren
  • Leveren conform afspraak
  • Regelgebaseerde workflows inrichten
  • Optimale RMA en afhandeling van terugbetaling

Meer weten? Bekijk onze brochure!

Video's

Met onderstaande demo-video's krijg je een goede eerste indruk van de mogelijkheden van NetSuite. Natuurlijk geven we je met plezier een persoonlijke (online) demo. Helemaal toegespitst op jouw vragen en situatie, zodat je gelijk een goed beeld krijgt. Vraag nu een persoonlijke demo aan!

Vraag demo aan Bereken jouw prijs

NetSuite Orderbeheer Zakelijke dienstverlening (Engels)
Hou grip op artikelen, abonnementen en dienstverlening met NetSuite orderbeheer
NetSuite Orderinvoer (Engels)
Gedetailleerde weergave van de orderinvoer in NetSuite
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.