E-commerce platformen integreren

Door je e-commerce software te koppelen met NetSuite, haal je meer waarde uit je online B2B- of B2C-verkoopkanaal. Als open platform laat NetSuite zich uitstekend koppelen met webshops. Zo toon je overal dezelfde informatie en creëer je een uniforme, rijke klantervaring. Dit maakt zakendoen met jouw bedrijf nog laagdrempeliger en aantrekkelijker! En jij kan je orders efficiënter verwerken.

gear

E-commerce platformen koppelen met NetSuite

Heb je al een e-commerce platform in huis en wil je deze koppelen met NetSuite? Voor veelgebruikte e-commerce platformen zoals Magento en Shopify hebben we al een standaard connector met NetSuite. In de meeste andere gevallen is koppelen ook geen probleem. In de praktijk zien we veel overeenkomsten tussen de verschillende e-commerce platformen en de manier waarop data met het ERP-systeem wordt uitgewisseld. Dit doen we via ons integratieplatform.

Klantervaring en orderafhandeling verbeteren

Het integreren van NetSuite met je e-commerce platform is meestal een aanrader. Je bezorgt je klanten in de webshop een betere ervaring. In NetSuite verloopt de orderafhandeling in NetSuite een stuk soepeler. Een paar voorbeelden:

 • Beheer je catalogus
  Of je nu zelf artikelen produceert of gaat voor een premium uitstraling van je zaak: de productcatalogus moet er verzorgd uitzien. Dus rijke content, video’s, afbeeldingen, specificaties en ga maar door. We raden je aan om deze content zoveel mogelijk te onderhouden in het e-commerce platform zelf of eventueel in een PIM-systeem. Basisdata zoals artikelnummer (SKU), basisomschrijving en prijzen leg je natuurlijk wel vast in NetSuite.
 • Kleuren, maten en overige varianten
  Bied je artikelen in verschillende kleuren, maten en eventueel andere varianten? Laat je klanten hun artikelen dan zelf online configureren. Bij dit soort artikelen zijn de meeste eigenschappen gelijk maar maakt een klein aantal kenmerken het product uniek. In NetSuite kan je configureerbare artikelen gemakkelijk beheren met de artikel-matrix.
 • Internationaal zaken doen
  Moderne e-commerce platformen zoals Magento zijn bij uitstek geschikt voor internationale handel. Deze bieden onmisbare functionaliteiten zoals meertaligheid, prijslijsten in meerdere valuta, meerdere voorraadlocaties met hun beschikbare voorraad en geavanceerde btw-bepaling. Je e-commerce platform bevat hierdoor over steeds meer mogelijkheden die normaliter in het ERP-systeem zijn ondergebracht. Bij het inrichten van de integratie houden we hier rekening mee. Zo zorgen we dat dezelfde informatie overal beschikbaar is. En komt snelle internationale groei binnen bereik.
 • Informeer klanten optimaal
  Verbeter je klantervaring door klanten zo goed mogelijk te informeren over de voortgang van de orderafhandeling. Communiceer de verwachte uitleveringsdatum. Stuur track & trace-informatie en laat deze ook zien in je webshop. Toon hun facturen en creditnota’s overzichtelijk, inclusief de optie om deze in pdf-formaat te downloaden. Lever je artikelen uit met serienummers? Geef je klanten dan inzicht in de uitgeleverde serienummers met eventueel de bijbehorende garantieperiode.
 • Standaard Magento en Shopify koppeling
 • Koppeling mogelijk met alle E-commerce platformen
 • Geoptimaliseerd voor B2B en B2C
 • Altijd een actuele orderstatus 
 • Werk met varianten zoals kleuren en maten
 • Handel Internationaal
 • Deel voorraadinformatie en levertijden
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.