Werkwijze

De selectie van een nieuw ERP-systeem is een strategische activiteit. De uiteindelijke keuze zal altijd impact hebben op je bedrijfsvoering. Daarom ga je niet over een nacht ijs en kies je ook weloverwogen voor een implementatiepartner. Fortiqo hanteert een gestructureerde werkwijze, gebaseerd op ruim 15 jaar ervaring met ERP-implementaties. Hieronder vind je meer uitleg over onze aanpak.

Lees meer in onze brochure

gear

Voldoen aan jouw verwachtingen

Het doel van onze werkwijze is om jou als klant optimaal mee te nemen op weg naar een nieuw ERP-systeem dat optimaal werkt voor jouw bedrijf. We willen zorgen dat je een juiste en zo volledig mogelijke indruk krijgt van de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid van NetSuite. En bij een positief vervolg te zorgen dat het opgeleverde systeem voldoet aan de verwachtingen. En te zorgen dat de impact van de implementatie op de dagelijkse operatie minimaal is.

Selectiefase

Het selecteren van een nieuw ERP pakket is een belangrijke beslissing. Uiteraard wil je een oplossing die past bij je organisatie, je budget en met name ook je strategische bedrijfsdoelstellingen voor de komende jaren. Daarnaast is een klik met de leverancier of partner natuurlijk een pré. Fortiqo denkt graag met je mee in het selectieproces. Samen kunnen we je wensen en eisen doorlopen en we informeren je graag over de mogelijkheden die we je kunnen bieden met NetSuite. Hieronder vind je een stappenplan dat we vanuit onze jarenlange ervaring hebben opgesteld.

KennismakingBespreking van jouw ambities, huidige pijnpunten, wensen en eisen; mogelijke toegevoegde waarde van Fortiqo met NetSuite voor jouw organisatie. DemonstratieWe geven je een indruk van NetSuite en behandelen de vooraf besproken onderwerpen. ProjectscopeHeldere opdrachtomschrijving met taakverdeling en fasering; dient tevens als basis voor de definitieve offerte.

Implementatie

Na akkoord op de offerte begint de implementatie. We stellen een projectteam samen waarin leden van jouw organisatie en Fortiqo plaatsnemen. De implementatie begint altijd met een kick-off. Daarna worden de werkzaamheden volgens de opdrachtbeschrijving gerealiseerd. De ‘vinkjes worden gezet’, data gemigreerd, lay-outs opgemaakt en gebruikers getraind. Alle projectleden blijven tijdens de implementatie intensief met elkaar in contact en wordt regelmatig tussentijds opgeleverd. Samen werken we toe naar een succesvolle go-live conform afspraak.

ConfiguratieNetSuite inrichten incl. basisconfiguratie, gebruikers en overige functies. TrainingOpleiden van de key-users, die vervolgens de overige gebruikers trainen. MigratieStamgegevens van klanten, artikelen, prijzen, stuklijsten, etc. inlezen via templates. LivegangStamgegevens actualiseren, lijsten zoals beginvoorraad, openstaande posten en de beginbalans inladen, nazorg.

Support & optimalisatie

Na de livegang wordt er volop met NetSuite gewerkt door de hele organisatie. Uiteraard staan we klaar om je te helpen bij vragen die uit praktijksituaties naar voren komen. Daarnaast werken we graag samen aan uitbreidingen en optimalisaties om je organisatie verder digitaal te laten innoveren. Indien gewenst ondersteunen we je proactief tijdens de overgang naar een nieuwe versie van NetSuite.

SupportWe staan klaar om je vragen te beantwoorden. Altijd de laatste versieIeder half jaar wordt jouw omgeving bijgewerkt naar de laatste versie. OptimalisatieNaast reeds geplande projecten denken we met je mee hoe jouw organisatie nog verder digitaal kan innoveren.

Lees meer in onze brochure Bereken jouw prijs

  • Bewezen werkwijze
  • Korte lijnen en intensieve samenwerking
  • Opleveren conform afspraak
  • Beheersbare projecten
  • Gefaseerd implementeren
  • Blijven innoveren
  • Vergroot je voorsprong
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.