6 redenen om te implementeren met een NetSuite-partner

22 maart 2021 - Blog

Het succes van NetSuite staat of valt met een goede implementatie. Of je nou wil overstappen vanuit een ander systeem naar NetSuite. Of dat je je bestaande NetSuite-omgeving verder wil inrichten en optimaliseren naar jouw werkwijze en processen. In dit artikel vertellen we welke opties je hebt om de implementatie uit te (laten) voeren. En geven we 6 redenen om te kiezen voor een NetSuite-partner zoals Fortiqo.

Innoveren met NetSuite

NetSuite leent zich er als geen ander ERP-pakket voor om je bedrijf digitaal te innoveren. Of je nu je klantervaring wil optimaliseren, bedrijfsprocessen wil verbeteren of efficiënter wil werken: NetSuite is ontwikkeld om bedrijven internationaal te laten groeien. Het systeem is flexibel, compleet en een echte cloud-oplossing. Daardoor houd jij de focus op je bedrijf. Je kan hierdoor efficiënter werken en snel inspelen op nieuwe marktkansen.

NetSuite implementeren: 3 opties

Het implementeren van NetSuite kan je (zoveel mogelijk) zelf doen, via NetSuite of met een NetSuite-partner. In alle gevallen gebruik je dezelfde ERP-oplossing, echter de manier van werken is wel degelijk anders.

  • Zoveel mogelijk zelf doen: Dit houdt in dat je de software afneemt en daarna zelf implementeert. In de praktijk kost dit ontzettend veel tijd, maak je sneller onhandige keuzes, en is het veel “vallen en opstaan”. Het gevolg is dat het project vaak op een zijspoor raakt of er later alsnog een deskundige partij ingehuurd wordt om tot het gewenste resultaat te komen.
  • Via NetSuite: De manier van werken is anders dan wanneer je een NetSuite-partner in de arm neemt. In het verkoopproces heb je voornamelijk met het verkoopteam van NetSuite van doen. Na afname van de licenties wordt de implementatie uitbesteed aan een externe dienstverlener. Je hebt dus altijd met meerdere partijen en contactpersonen van doen. Projecten worden via een vaste methodiek uitgerold waarbij er weinig ruimte is voor flexibiliteit.
  • Via NetSuite-partner: Een NetSuite-partner zoals Fortiqo ondersteunt klanten tijdens de selectiefase en implementeert NetSuite daarna ook zelf. Ook na de livegang kun je bij je NetSuite-partner terecht, zowel voor ondersteuning als optimalisatie. Je hebt dus maar met één partij van doen.

Lees verder voor 6 redenen om te kiezen voor een NetSuite-partner zoals Fortiqo.

#1 Snel schakelen met één partij

Hierboven legden we uit dat NetSuite voor ambitieuze bedrijven een ideale cloud oplossing is om je bedrijfsprocessen te innoveren. Zodat je je concurrenten voor kan blijven. Wil jij ook deze doelen bereiken? Dat vraagt om een implementatiepartner die NetSuite én jouw bedrijf door en door kent. Een gedreven en ervaren partij waarmee jij korte lijnen hebt. Zodat we samen verbeteringen snel kunnen doorvoeren en de beoogde resultaten neerzetten. Een betrouwbare partner met persoonlijke aandacht, die gaat voor een langdurige relatie en net die stap extra zet. Dát is waar wij als NetSuite-partner voor staan. Ambitieuze MKB-bedrijven helpen om met hun ERP-software digitaal te innoveren.

#2 Benut het volle potentieel van NetSuite

Een ERP-implementatie heeft impact op alle processen in de organisatie. Daarom is vakkundige begeleiding hierbij belangrijk. NetSuite is namelijk een uitgebreid en flexibel ERP-systeem dat door veel soorten bedrijven in veel verschillende branches wordt gebruikt. Het is dus belangrijk dat de software goed wordt ingericht en aangepast aan de werkwijze en specifieke processen van jouw bedrijf. Ook is het maar wat prettig als je regelmatig kan sparren met ervaren consultants. Zo weet je zeker dat je het volle potentieel van NetSuite benut. Ook behoed je jezelf voor veel gemaakte fouten, verkort je de implementatietijd en houd je tijd voor en focus op jouw business.

#3 Complete begeleiding

Van ons als NetSuite-partner krijg je begeleiding gedurende het complete traject. Vanaf je eerste oriëntatie tot en met de livegang van de nieuwe software en daarna. We denken met je mee en adviseren je over de match van NetSuite met jouw bedrijfssituatie en de mogelijkheden. Natuurlijk geven we je demonstraties van de software, online of op locatie. Voordat je de softwarelicenties afneemt, voeren we samen met jou een scan uit. Samen brengen we de processen in kaart en maken we een gedegen plan van aanpak. Hierdoor worden verrassingen achteraf voorkomen en haal je de meeste waarde uit NetSuite.

#4 We doen het samen

De implementatie van NetSuite doen we samen. Je kan vertrouwen op onze bewezen werkwijze. Hierbij werken we nauw samen en houden we korte lijnen met de verantwoordelijke medewerkers binnen jouw onderneming. Na oplevering ondersteunen we je graag bij de verdere optimalisatie van de inrichting. Ook bieden we support, bijvoorbeeld om vragen van je medewerkers te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.

#5 Gespecialiseerd in integraties

Ook als je andere softwareapplicaties wil integreren met NetSuite, ondersteunen we je met advies en implementatie. We zijn gespecialiseerd in koppelingen met bijvoorbeeld e-commerce-platforms en WMS-oplossingen. Werk je al met NetSuite of ben je bezig met de implementatie? Ook dan helpen we je graag verder bij het inrichten en door-ontwikkelen van het systeem.

#6 Een gedreven partner

Met NetSuite-partner Fortiqo haal je een gedreven en betrouwbare samenwerkingspartner in huis voor digitale innovatie. De laatste 15 jaar zijn vele klanten jou voorgegaan om kernprocessen zoals Finance, CRM, Logistiek, Projecten en Productie te innoveren. Als geen ander kennen we de last van on-premise ERP-systemen. Én het gebruiksgemak en de ontzorging van een overstap naar cloud-ERP.

 

Meer weten?

Spreken bovenstaande voordelen van het samenwerken met een NetSuite-partner je aan? En wil je meer weten over de mogelijkheden? We helpen je uiteraard graag verder. Neem gelijk contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.