Is NetSuite ook voor kleine bedrijven een goed ERP-systeem?

2 februari 2021 - Blog

NetSuite wint in Nederland snel terrein. Bedrijven die hun IT-systeem willen vernieuwen, noemen ‘cloud’ vaak als een van de hoofdredenen. En dan komt NetSuite als échte online ERP-software al gauw naar boven drijven. Als één van de eerste aanbieders bood NetSuite 20 jaar geleden al software die draait in de browser. Sinds 2012 heeft NetSuite ook in Nederland vaste voet aan wal gezet  en mag NetSuite het opnemen tegen gevestigde namen als Microsoft en SAP. Leveranciers die vaak worden geassocieerd met grote bedrijven. En daarmee krijgen we vaak de vraag of NetSuite wel geschikt is voor kleinere MKB-bedrijven met zo’n 10 tot 20 gebruikers?

Is NetSuite geschikt voor MKB-bedrijven met zo’n 10 tot 20 gebruikers?

Hoe ambitieus ben je?

Ons eerste antwoord zou zijn: NetSuite kan zeker uitermate geschikt zijn. Onze eerste tegenvraag is dan: Wat zijn je ambities? Hoe snel wil je je je onderneming laten groeien? Wat is je online strategie? Hoe dynamisch zijn de ontwikkelingen in jouw markt? Welke eisen stellen je klanten? Hoe groter de ambitie, hoe groter de fit is met NetSuite. Het systeem is ontwikkeld voor flexibiliteit, groei en online handel.

Laat IT geen blok aan je been zijn

Veel bedrijven hebben nog verschillende on-premise software in gebruik, die naast elkaar draaien op een server. Al dan niet gehost in een datacenter. Zeker bij groeiende bedrijven neemt dit aantal systemen snel toe. Zo ontstaat een lappendeken van softwareoplossingen. Vaak met gegevens die op meerdere plekken handmatig moeten worden bijhouden. Veroudering en inconsistenties liggen continu op de loer. Evenals een grote en groeiende kostenpost om dit alles te onderhouden.

Met NetSuite hoef je je niet meer druk te maken over IT. De enige eis is dat je beschikt over een apparaat met webbrowser en internetverbinding. Doordat NetSuite een échte cloud-oplossing is, werken alle klanten op dezelfde versie. Halfjaarlijks wordt je omgeving dus bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je blijft up-to-date met wet- en regelgeving, maar ook met de nieuwste functionaliteiten en technieken. Hierdoor kun jij je focussen op de groei van je business.

Met ERP kan je groei versnellen

Als je jouw groeitempo wil vasthouden of zelfs wil versnellen, is het slim om nu over te stappen op een schaalbaar ERP-systeem. Juist ook als MKB-bedrijf. Want hoe langer je hiermee wacht, hoe meer je huidige automatisering een blok aan je been wordt. Processen automatiseren, meer doen met minder mensen, actueel inzicht en overzicht krijgen van je bedrijf… bijna onmogelijk als je meerdere losse systemen naast elkaar gebruikt. Dus ook kleinere, ambitieuze bedrijven moeten investeren in ERP.

Hoe langer je wacht, hoe meer je huidige automatisering een blok aan je been wordt

NetSuite kan verregaand worden aangepast aan de groeiende behoeften van je bedrijf. Dus snel beginnen en gaandeweg uitbreiden. De SuiteSuccess-templates van NetSuite helpen hierbij. Dit zijn templates waarin al veel zaken zijn voorgedefinieerd zoals rollen, rechten, rapportages en dashboards. Met SuiteSuccess wordt de implementatietijd aanmerkelijk verkort en is deze ook voor kleinere MKB-bedrijven behapbaar qua investering en doorlooptijd. Naarmate je bedrijf groeit en meer wensen heeft, kan je doorgroeien in het aantal gebruikers en aanvullende modules inzetten. Dus een eenvoudige, snelle implementatie om mee te beginnen. Gevolgd door uitbreiding naar uitgebreidere ERP– of CRM-functionaliteiten, BI of wat daarna het meest relevant is. Dit is dus geen herimplementatie met lange doorlooptijden, maar een naadloze uitbreiding die daarmee veel kosteneffectiever is. En die bovendien veel minder impact heeft op je dagelijkse operatie.

Meerdere bedrijven of entiteiten

Doe jij zaken vanuit meerdere financiële entiteiten of heb je ambitie om dit in de (nabije) toekomst te realiseren, dan ondersteunt NetSuite je perfect. Met OneWorld van NetSuite kun je eenvoudig bedrijven toevoegen aan je administratie. Het biedt alle mogelijkheden voor internationale wet- en regelgeving en bedrijven kunnen onderling gemakkelijk zakendoen door het delen van stamgegevens en de geïntegreerde intercompany functionaliteit. De uitgebreide rapportagemogelijkheden van NetSuite geven je bovendien de mogelijkheid om al je rapporten op groepsniveau of per bedrijf uit te draaien.

Data als katalysator voor groei

Ook als klein bedrijf kan je aan de slag met (Big) Data. NetSuite biedt je realtime inzicht in de gegevens van je bedrijf. De ingebouwde BI-tools helpen je om weloverwogen beslissingen te nemen die je bedrijf helpen groeien. De visualisaties geven je een duidelijk en compleet beeld van hoe je bedrijfsprocessen presteren. Met realtime gegevens krijg je de inzichten om vroegtijdig potentiële problemen te ontdekken en voorkomen, processen te verbeteren en kosten te reduceren. Zo maak je de weg vrij voor groei.

Met realtime gegevens kun je sneller en beter beslissingen maken

NetSuite dus ook voor het MKB

Dus ongeacht de grootte zal je bedrijf flink profiteren van het volledig geïntegreerde ERP-softwaresysteem van NetSuite. NetSuite is ook voor kleinere MKB-bedrijven de #1 cloud-ERP op de markt die financieel beheer, CRM, productie & assemblage, e-commerce, voorraad- en magazijnbeheer nodig hebben. Al meer dan 24.000 klanten over de hele wereld gebruiken NetSuite als centraal platform voor hun bedrijf.

Benieuwd?!

Ben je benieuwd geworden naar wat NetSuite voor jouw organisatie kan betekenen en wat de prijzen zijn? Neem dan contact met ons op. NetSuite is een modulaire clouddienst die je afneemt op abonnementsbasis. NetSuite hanteert prijzen die afhangen van de grootte en de behoeften van jouw bedrijf. Fortiqo maakt graag een prijsindicatie op basis van jouw situatie. Neem dus vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Download onze brochure Bereken jouw prijs

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.